• De jachthond

  • De voorjager

  • De keurmeester

Meedenken en meedoen

Open staan voor veranderingen
In de wandelgangen, eigenlijk meer op het weiland- en bospadden, tijdens de jachthonden wedstijden, is het administratie software van Orweja vaak een onderwerp van gesprek. Uiteraard is het fijn dat de inschrijvingen, digitaal mogelijk zijn en dat men niet meer al de papierwerk moet opsturen. Ook is het mooi dat alle resultaten snel beschikbaar worden gemaakt. Maar zoals altijd in de snelle wereld van de informatietechnologie gaat, willen mensen steeds meer en als het kan willen ze het snel.

Tijdens een jachthonden wedstrijd hebben wij het genoegen gehad om met iemand te spreken die nauw betrokken is binnen de ontwikkelingen in de jachthondensport. Zo hebben we ook over het systeem van Orweja gesproken over de mogelijke verbeterpunten.

Stichting Jachthondensport wil uiteraard hierover meedenken en misschien kunnen deze ideeën meegenomen worden in de ontwikkeling van de nieuwe Orweja registratiesysteem. De taak van een organisator makkelijker te maken, de deelnemer meer mogelijkheden geven om zich in te schrijven, en als men wil, de keurmeester zelf de punten in het systeem invoeren.

Vraagstelling

Verenigingen, Stichtingen
Gezammelijke hondentraining
Trainingsgroepen of hondenscholen
Hoe kan het bestaande Orweja wedstrijden inschrijving systeem aangepast en verbeterd worden om aan de volgende eisen te kunnen voldoen:
1. Administratieve last van de organisatoren verlagen
2. Transparantie over de criteria en plaatsing van een deelnemer vergroten
3. Voldoen aan de nieuwe Privacy AVG wet die per 25 Mei in werking treedt.
4. Beschikbaarheid van de website / software vergroten en de downtime minimaliseren.
Where And When

Aanbevelingen, ideeën

Open staan voor vernieuwingen
Welke aanvullingen en veranderingen denkt Stichting Jachthondensport dat het Orweja systeem beter zou kunnen maken?

1. Automatische koppeling met iDEAL voor betaling van wedstrijd geld,
2. ‎Keurmeesters zelf via een tablet of telefoon de behaalde punten van een deelnemer invoeren,
3. ‎Map punten invoeren. De keurmeesters kunnen bij het keuren de fouten die gemakt worden door de hond of voorjager aanklicken. Deze punten worden van de totaal van 100 punten afgetrokken worden. Keuring kan zo geuniformiseerd worden zodat alle keurmeesters, fouten op hetzelfde manier jureren en beoordelen,
4. Het systeem kan een voorlopige plaatsingslijst uitgeven aan de hand van hoe compleet het registratie proces/ het profiel, op dat moment is,
5. Eerdere proef afmeldingen door een deelnemer, worden ook geregistreerd en tellen mee met de berekening van de voorlopige plaatsingslijst,
6. Maximale aantal inschrijvingen per deelnemer per jaar invoeren, zodat meer voorjagers kans maken om mee te doen,
7. Inschrijving moment over meerdere dagen verspreiden. De deelnemers kunnen dan willekeurig een email krijgen om zich voor een proef te registreren. Dit voorkomt overbelasting van het systeem,
8. Verminderd de administratieve last van de organisator,
9. De deelnemer kan zijn of haar gegevens anonimiseren/ verwijderen of opvragen. Het systeem voldoet zo aan de nieuwe AVG Privacy wet.

Misschien iest voor later!!!

Voor sommige staan deze functionaliteiten nog te ver van hun bed show. Het zou ook niet reel zijn te verwachten dat iedere keurmeester met een tablet in het veld gaat keuren, misschien moet je het ook niet willen. Maar als de mogelijkheid zou bestaan een de keurmeester leuk zou vinden dan zou het kunnen. Het secretariaat van een proef kan nog altijd de punten op oude vertrouwde manier verwerken.
Stichting Jachthondensport
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK nr 70831386
Duitse staande korthaar vrienden
Rashonden vereniging
de voorjager digitale magazine
Nederlandse Jachthonden Vereniging